Povestea Lăptăresei
Cum a început totul?
Povestea ,,Lăptăresei din Tohan” începe în anul 2006, când familia ei s-a mutat din zarva orașului, într-un loc feeric, aflat aproape de natură și de crestele impunătoare ale munților Piatra Craiului și Bucegi.
Acolo s-a născut atelierul nostru, din pasiune, grijă pentru ceilalți și dorința de a produce lactate naturale așa cum se făceau odinioară, fără adaosuri industriale, conservanți, coloranți sau alte arome, exclusiv din laptele văcuțelor care pășunează la poalele munților din Țara Bârsei, în condiții de siguranță sanitar-veterinară. Laptele provine din ferma proprie, construită cu fonduri europene în anul 2009, unde văcuțele sunt hrănite cu furajele produse de noi și mulse în condiții de igienă și bunăstare, dar și de la mici producători din împrejurimi pe care încercăm să îi susținem încă de când am deschis această afacere.
Rețetele Lăptăresei sunt originale, laptele de vacă natural, culturile lactice și sarea fiind singurele ingrediente care stau la baza procesului de producție. Laptele este pasteurizat la temperatura cea mai joasă permisă de procesul tehnologic, pentru ca acesta să își poată păstra proprietățile nutritive la fel ca și produsele lactate derivate. Din dorința de a promova și a ne ralia la o agricultură responsabilă, laptele din care sunt meșterite produsele noastre este certificat ecologic, sustenabilitatea fiind unul dintre principiile care stau la baza credințelor noastre, o dezvoltare durabilă fiind o asigurare pentru clădirea unui viitor durabil.
Evenimente în Fermă!
Lăptăreasa din Tohan are porțile deschise pentru oricine dorește să ne viziteze!
Suntem mai mult decât bucuroși să oferim un tur al fermei, să povestim despre animale și procesul de fabricare al brânzeturilor, motiv pentru care organizăm, cât de des cu putință, Evenimente Educative în Fermă, Târguri cu producători și meșteșugari locali și Ateliere pentru cei mici.
Doriți să programați o vizită la Ferma noastră?
Trimiteți-ne un mesaj pe adresa de mail: contact@laptareasa.ro